Sertai Komuniti "Mat Periuk"

Wednesday, November 11, 2009

Main gitar pakai kebaya

salam semua mat2 dan minah2 periuk

aku baru lepas baca utusan online, macam biasa Malaysia dgn cerita politik dan jenayah yang tak sudah-sudah. Boring dan menyemakkan kepala otak aku yg sedia semak dgn dateline comfirmation seminar yg dah tak lama lagi. Untuk meredakan keserabutan, aku pun click kat bahagian hiburan (dgn harapan takde lah cerita artis kawin, cerai berai segala). Ermmm not bad hari nie kurang sikit cerita2 sensasi yg yang tak membantu ekonomi Teluk Intan barat tu.

Ada satu tajuk agak menarik "Tinggalkan Sekolah demi Gitar" tulisan Raja Intan Dianna. Baca punya baca rupanya cerita tentang sorang budak pompuan + namanya Anna Raffali + main gitar + pakai baju kebaya + baju kurung + graduate UiTM (TESL)+ buat album indie + jamming ngan andy flop poppy + aditit alfian + etc. Wah boleh tahan jugak minah nie..aku masuk website dia..cantik & menarik (website dia lah!...tapi budak nie pun category 'sedap mata memandang' jugak)..tumbs up.

Dia nie anak didik aidit alfian(aidit jumpa dia kat youtube) sekali lagi cerita menarik angkara youtube. Sekarang nie kalau nak jadi artis atau nak join mainstream tak payah dah nak beratur panjang2 masuk AF atau OIAM, ambik gitar , main sorang2, pasang cam, record dan pancarkan ke youtube, ada rezeki recording company dari Somalia dan Liga Arab pun mungkin berminat heheheeh (dunia tanpa sempadan)

kalu korang nak tengok website dia nie alamatnya http://www.anaraffali.com/ Support sikit budak2 baru nie...cukuplah otai2 yg dah kaya raya milioniar. Aku suka minah nie pasal dia belajar sungguh2 sampai masuk u, graduate (penting tu), belajar gitar lambat (umur 19 baru nak main gitar) tapi berani buat album, muka selamba, budak uitm (heheheh bias) dan yg penting claim dia nie 'melayu tulen' hehehehe, korang tahu tak kenapa aku gelak sebab dah jadi trend sekarang kalau artis tu bila wartawan tanya latarbelakang keluarga dia akan jawab dia nie orang melayu tapi darah campuran arab + portugis + jawa + siam + bugis + amerika + cina + kedazan + irish + australia + parsi segala....APA KES!!!..malu mengaku melayu ka?... Dia nie pun macam minah sorang lagi nama Luna (budak UiTm jugak...memang pandai2 le budak uitm nie hahahah bias sekali lagi) tapi pendapat aku dia nie lebih 'jujur' dlm menyampaikan suara....

so itu aje...gi lah tengok web dia kalau rajin lah...kalau tak rajin suka hati korang lah.internet korang...nie kat bawah aku 'tampal poster' video clip minah nie (sedap ke tidak...ikut selera masing2 lah...) pergh korang tgh le dia plucking....macam tak percaya baru few years belajar main gitar....wa caya lu beb!


video

No comments: