Sertai Komuniti "Mat Periuk"

Sunday, December 6, 2009

Raya Haji @ Gold Coast

Sekelumit warga Malaysia di Gold Coast

Makan time

Bacaan doa oleh Uztaz Kapten Zahid (wakil ATM)

sibuknye...

juadah disediakan oleh POT LUCK Catering & ServicesSAMBUTAN RAYA HAJI DI GOLD COAST
Pergh, busy giler 3-4 hari nie (buat apa entah, journal tak baca pun heheheh) sampai tak sempat nak update blog MAT PERIUK. Anyway, sebelum basi, ada lebih baik mat periuk tampalkan gambar2 sambutan Hari Raya Haji baru2 nie dikalangan warga Malaysia di Gold Coast. Macam biasa, muka2 tu ajelah pasal memang muka2 nie je yg ada kat Gold Coast nie hahahaah. Alhamdullilah semuanya berjalan lancar, sangat bersyukur di musim summer nie, tiba2 hari tu seakan-akan winter pulak, redup, dingin, sungguh sesuai utk bersembahng mengenang nasib di perantauan ahaks! Itulah yang dinamakan berkat, niat baik nak sambut Hari Raya.

Hari tu pun rasa macam kat negara Arab pun ada, sebab kat sebelah park kitaorg tu serombongan pak arab dan kaum kerabatnya beraya sakan juga..siap main cricket lagi tu..pak arab main cricket...ermmmmm..compius mat periuk!

Walaupun kami tak seramai macam di Perth yg terdapat berpuluh-puluh ribu warga Malaysia, Melbourne dan Sydney yang beribu-ribu juga hatta Brisbane yg tidak kurang hebat dan ribu-ribunya namun kami yg sekelumit dan boleh dikira dengan jari ini masih dan tetap beraya sakan.

Mat Periuk: kadang kala jumlah yg sikit lagi bagus dari yang banyak - kurang kerenah, kurang pening kepala, kurang food habis wakakakaka

No comments: