Sertai Komuniti "Mat Periuk"

Thursday, December 10, 2009

Best Recipes Books and Best Television Celebrity Cookbook (Malaysia)


Syukur, Alhamdullilah. Semalam dapat email dari En Faruq, orang kuat Telaga Biru Sdn Bhd, wakil publisher buku terbaru mat periuk iaitu Dapur Xpress. Berita gembira dari beliau mengatakan buku Dapur Xpress telah dinobatkan sebagai "Best Recipes Books" and "Best Television Celebrity Cookbook" di Malaysia oleh Gourmand World Cookbook Awards 2009 yang berpengkalan di Madrid, Spain

First time mat periuk menang anugerah untuk buku masakan tulisan mat periuk. Gembira, excited, macam tak percaya, terharu semua pun ada. Dengan kemenangan ini sekaligus melayakkan buku Dapur Xpress bertanding sekali lagi di peringkat dunia pula. Pemenang peringkat dunia ini akan diumumkan di Paris Cookbook Fair pada 11 Februari 2010 di Paris, France. Doakan kejayaan mat periuk membawa nama Malaysia ke peta dunia. Niat dihati ingin mengikut jejak langkah sifu mat periuk iaitu Chef Wan yang telah beberapa kali berjaya memenangi anugerah seumpama ini diperingkat nasional dan world.

Apapun mat periuk ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada semua pihak yang terlibat termasuklah isteri dan anak-anak, rakan2 di Telaga Biru terutamanya Boss Tn Hj Waharb, Ustaz Zahazan, Tn Hj Muhamad Zakaria, Yus, Sani, Nizam dan Faruq, rakan2 chef yang membantu semasa penerbitan buku ini iaitu Chef Reza, Chef Amin, Chef Shakir, Chef Murshidul Kamal dan student2 mat periuk aka junior mat periuk iaitu Bob Naim, Alfian dan Azrul.Ini adalah hasil kerja berpasukan, buku ini tidak akan berjaya tanpa sokongan semua yg saya sebutkan tadi.

Terima kasih juga kepada semua rakan2 yang sering mengunjungi blog dan website mat periuk especially kepada semua followers 'Blog Seorang Mat Periuk' ini. InsyaAllah kemenangan ini memberi semangat untuk mat periuk menulis lagi.

Mat Periuk: Terima kasih atas ucapan tahniah dari rakan2 di FB juga. Fuh... macam tak percaya....

6 comments:

wadi said...

Tahniah Mat Periuk...
Kena buat buku untuk taraf dunia lak pas ni...tak pun australia...
apa2 pun tahniah.

Mai said...

Congratulations to you and family.. good to know that you're successful in career & life! A friend from lala land..

Manja said...
This comment has been removed by the author.
Manja said...

tahniah chef kamarul....sungguh membanggakan!!!

ninoZ said...

tahniah chef kamarul..
semoga kejayaan berterus terusan mengiringi perjuangan..
aminnnn
:D

nasroun said...

congrats bro.....bangga dgn geng.