Sertai Komuniti "Mat Periuk"

Saturday, February 27, 2010

sesat di kuala lumpur

Dah lama tak dengar lagu nie..teringat pulak masa mula2 merantau di Kuala Lumpur tahun 1995.First time duduk KL, practical di Legend Hotel & Apartment. Masa tu shopping complex paling top mestilah Yoahan. Hahahaha....tak sangka dah 15 tahun berlalu. Chef-chef memang power kat hotel nie. Masa tu Executive chef orang German.(Nico Rothmans) Swekarang ramai chef-chef senior dah pencen dan yg junior dah jadi , sous chef,executive chef. Kerja macam kalah bangra, mula pagi dari pukul 7 sampai pukul 12 malam. Imagine pukul 6 pagi dah tunggu bas mini no 25 dari kg pandan...sampai hotel terus kerja..non stop..pukul 12 tgh malam baru balik sebab hotel everyday penuh. Sampai rumah pukul 1 pagi..tidur tak sampai 5 jam..hari2 berguni-guni bawang dan ubi kentang kena kopek....kalau tak siap tak boleh buat kerja lain..tak pernah sekali pun complent sebab niat di hati nak menimba ilmu. Zaman sekarang student kena kerja lebih sejam dua jam dah complent!ermmmmm.....sendiri mau ingat..


Mat periuk: Terima kasih buat semua sifu-sifu ku...jasa korang hanya Tuhan saja yang membalasnya.. "sesat di kuala lumpur, dosa dan pahala bercampur"....
video

No comments: